Dimitra Tsirmenli’s Updates

Βιόκοσμοι μαθητών

Καλησπέρα σε όλους!

Θα επιθυμούσα να εστιάσω σε ένα κεφάλαιο που αναφερθήκαμε σε προηγούμενη εβδομάδα. Σε αυτό του βιόκοσμου των μαθητών. 

Στα πλαίσια λοιπόν αυτού του μαθήματος, μέσω της μελέτης του υλικού και ιδιαίτερα των σχετικών βίντεο, συνειδητοποίησα το πόσο σημαντικό είναι για έναν εκπαιδευτικό να ''εξερευνήσει'' το βιόκοσμο των μαθητών.

Είναι γνωστό άλλωστε πως η οικογένεια αποτελεί την πρώτη κοινωνική ομάδα μέσα στην οποία το παιδί κοινωνικοποιείται από τη στιγμή της γέννησής του. Επομένως, οι εμπειρίες και οι γνώσεις που αποκτά στα πλαίσια αυτά αλλά και γενικότερα στη ζωή του, μπορούν να αποτελέσουν το ''θεμέλιο'' πάνω στα οποία θα οικοδομηθεί η ακαδημαική γνώση. Επομένως, το κάθε παιδί ''μεγαλωμένο'' σε διαφορετικό περιβάλλον, θα φέρει και διαφορετικές εμπειρίες. Στα πλαίσια αυτά, είναι σημαντικό να αφήνουμε τους μαθητές ''ελεύθερους''. Να εκφράσουν αυτό που θέλουν, με τον τρόπο που θέλουν και τους αντιπροσωπεύει, χωρίς πιέσεις και διακρίσεις. 

Το ''κλειδί'' πλέον στις σύγχρονες διδασκαλίες είναι να ακούμε τους μαθητές, να αναγνωρίζουμε τις ανάγκες, τα ενδιαφέρονται και τις δυνατότητές τους, προσπαθώντας να τους βοηθήσουμε να φτάσουμε στο υψηλότερο σημείο που μπορούν.

Καλή συνέχεια!

  • Apostolia Kazakidou
  • Antonia Gkagklaki
  • Anthi Pounartzoglou